MSN Onion Emoticon belog nie just jadi tempat aku curahkan perasaan dan berkongsi cerita tentang kehidupan
di dunia yg serba serbi moden..
hanya bermula dengan meniarap,merangkak,bertatih,dan kini aku mula berjalan perlahan2..misi adalah berlari selaju yang mungkin setaraf blogger2 yg lain...Onion Icons
pandangan dan kritikan di alu-alukan di mana2 post..n lastly tanx coz sudi bace belog yg xseberapa nie..MySpace

.:tEmAn:.

Saturday, December 10, 2011

Jangan Terlalu Paranoid

kowg rse cte ny??: 

Freemason
Dalam otak korang semua mesti fikir yahudi,dajal,ajaran sesat,tiga segi,mata satu,israel,akhir zaman.Jangan terlalu paranoid sangat pasal freemason ni,nanti semua benda kat dunia ni korang nak kaitkan dengan freemason
hari tu kes tudung Yuna dengan Hana Tajima.Ramai yang keluarkan entri pasal tudung tu mirip sister kat gereja sebab lilit-lilit bagai.tapi ustaz cakap tu sah.

Sekarang ni tengah sibuk pasal rantai,cincin,baju burung hantu yang tengah hot kat pasar-pasar.
Korang nampak ramai yang pakai kan?Ada yang kaitkan dengan Freemason.
Diorang pakai bukannya diorang taksub dengan burung hantu tu ataupon freemason.
Sepatutnya sebab korang tak boleh pakai barang-barang macam tu sebab menyerupai benda hidup bukan sebab menyerupai freemason ke hape ke.
habis tu macam mana pulak dengan anak patung,kucing,naga,singa harimau,ikan semua tu yang korang simpan.bukan ke semua tu menyerupai benda hidup.


Kalau haram kenapa owl nie tak tergolong dengan babi & anjing.
Its just a bird oke.
Dia tak haram pon,manusia yang pilih & jadikan dia sebagai lambang freemason.
kalau kita kata owl tu haram sebab yahudi buat.kenapa kita still lagi guna facebook ngn twitter kan yahudi punya.kenapa kita still makan kat mcd,pizza,kfc?kata nak boikot tapi still guna lagi.jangan terlalu mudah untuk jatuhkan hukum haram terhadap sesuatu benda.jangan main-main dengan hukum Allah.
Aku rasa bergantung kepada niat individu tu sendiri nak pakai untuk perhiasan ke pemujaan.

Bukan rantai ni je,98% benda dalam dunia ni diorang yang wujudkan.Ramai cakap blogspot ni yahudi yang buat.tapi tak semestinya Evan William tu yahudi.ntah2 dia kristian ke hindu ke.
Jangan a semua benda nak di kaitkan dengan Freemason.
Kat blog ni pon kita boleh sebarkan dakwah or ape-ape maklumat tentang islam.
Kalau nak di kaitkan dengan buatan Yahudi,majoriti yang ade kat Malaysia ni yahudi buat kan?
Coke,pepsi,mcd,kfc,starbuck,internet,komputer,google,apple semua diorang yang buat.tapi kita guna gak internet,blogspot,facebook,twitter yang diorang buat bukan untuk keburukan tapi sebaliknya.Kita guna untuk berdakwah & jatuhkan mereka.pelik bila tengok orang melayu sekarang,semua benda nak kaitkan dengan freemason.dah kemaruk sangat dengan freemason.sana sini freemason.
kamon la geng,bukan aku nak berpihak pada freemason laknat tu.
Tak semua benda kita bole kaitkan dengan freemason.

Maybe burung hantu tu ade maksud tersendiri kan?Macam mana kalau burung tu langsung tak ade kena mengena dgn freemason.kan kita dah di kira menfitnah.Freemason tak sembah owl.
Sape nak pakai owl tu pakai je la,yang penting niat korang.bukan untuk memuja.
Orang sekarang suke sangat buat sunnah sendiri.macam sebelum ni banyak post pasal 11/11/11.Pasal kelahiran anak setan lah.Ade ke dalam Al Quran terangkan semua tu?Tak de kan?Ni semua propaganda yahudi.

Kalau korang tengok lambang kumpulan search.Korang mesti cakap ade unsur-unsur lambang freemason.Tapi tu semua kan kebetulan.
Kalau pemikiran kita memang dah terlalu paranoi sangat sengat sesuatu,nasi lemak bungkus 3 segi dengan jangka lukis yang bentuk 3 segi pun korang boleh kata illuminati.
Duit kertas yang ada nampak segi 3 pun korang boleh cakap freemason.Lepas tu cakap nie semua konspirasi yahudi.

Kesimpulannye,check dulu betul ke tak.
Jangan nak kaitkan benda-benda nie dengan freemason.
Kalau semua benda dah jadi freemason,baju yang kita pakai pun macam freemason.
Lepas nie korang jangan terkejut pulak kalau ade artikal cakap baju kurung & baju melayu dan lain2 adalah freemason.
Back to basic oke
Tak payah nak kecoh-kecoh pasal freemason la,yahudi la,itu la,ini la.
Percaya Pada Allah.
:)

Monday, November 14, 2011

Qurban

kowg rse cte ny??: 

Assalamualaikum semua :)

Hari ni aku nak cerita sikit pasal Raya Aidiladha kat kampung aku yang indah permai tu.
Tahun ni tahun aku beraya kt belah bapak aku
kene bergilir la.

tak kan asyik beraya kat belah ibu je.
tak adil namanya
kali ni bapak aku korban sekor lembu yaww.

Disebabkan aku tengah Final exam,so family aku terpaksa tunggu aku habes paper baru boleh balik.
dari Batu Pahat menuju ke Johor Bahru sambung pulak ke Pasir Gudang,rehat 10 minit terus gerak balik kelantan.
penat kan?korang xpayah la nak cakap aku ni mat kelan ke ape ke.aku bukan orang sana.
aku orang Johor oke..
di Kontot kan cerita,aku tak la macam korang sempat capt2 pic bagai.

Hari raya kat sini meriah woo..3 hari
tak macam kt tempat2 lain.


nah korang tengok la pic2 nie..
nie je yang sempat aku capt.


ngah tenangkan lembu yang ganas..xpadan kecik.



akhirnye kaw di korbankan.haha



hah..yang baju biru nie camne ek aku nak cerita kat korang..panjang sangat ceritanya..di pendekkan cerita ni waris bapak aku la..kira mcm sedara mara la..korang nampak yang buncit tu x?tu brade john..tu la bapak aku..olways menyemat.

hah..aku bukan taknak tolong dorang..tapi kalau aku tolong nnt dorang takde keje..

melapah

hah..nie adik plak adik aku.suruh pegang kaki lembu pon takot.dapat pegang xsampai seminit.


tu je la yang dapat aku share..
mood nak menaip + masih xde idea nak wat cerita yang best..
sorry :)





Tuesday, January 4, 2011

FRIENDS GIVE AWAY

kowg rse cte ny??: 
lagi sekali aku nak report..blog aku sekali lagi jadi coolblog..huh..menyampah..
haha
ketiadaan lappy+kebizian+ketandusan idea
tunggu aku balik BATU PAHAT tercinta oke..nanti aku update banyak-banyak sampai korang muntah nak baca..
so
kali nie buah hati pengerang jantung aku pakse join benda nie..
so join je la kan..
manelah taw bertuah ke...
haha....




kalau siapa-siapa nak join silakan lah..

sekor manusia yang aku nak tag ialah


Monday, November 22, 2010

Penemuan Baru..

kowg rse cte ny??: 
Cakap je apa yang tak ada kat dunua sekarang?
Zaman dah moden..Zaman IT..
Komputer & handset jadi benda paling penting dalam hidup manusia..
tak makan pon tak pe..
Asalkan barang-barang ni ada..betul tak?
Nak cari Lagu,Movie,Game,Gadget,Software,Hardware,Malware..Eh..kenapa pulak boleh sesat?arghh..macam-macam la..semua just DOWNLOAD je..Jalan punya jalan..
Puas aku cari jalan macam mana nak bersihkan screen lappy aku ni..
Banyak habuk..Berdebu..Berkurap..Berbulu..Hahah
Macam duduk dekat gurun sahara..
Tiba-tiba je EN BUJANG SUSAH bagi idea kt aku macam mana nak bersihkan..
Thank bro..
Memang nampak selekeh..
Tapi aku rase 100% screen lappy korang boleh bersih dengan menggunakan alat ni..
Tak susah pun..
Cume ikut je arahan ni..Alat ni sangat-sangat mujarab.
Tapi jangan pulak korang salah step..
Silap-silap korang yang kena..
Aku pun tak berapa nak yakin benda ni SUCI ke HARAM..
korang tengok je lah..

Klik DI SINI untuk bersihkan screen korang..

Dr Rozmey Kecewa dengan kutipan 2 Alam??

kowg rse cte ny??: 


OK..Habis jugak exam aku..bertahun nak tunggu..
so sekarang aku da boleh enjoy-enjoy macam korang semua kn?
nak balik PG tapi xsempat..tak pasal-pasal bertekak ngn bini..haha..relax ler yunx oi...
bukan sengaja..
so malam-malam yang bosan ni aku nak tanya pendapat korang
tentang filem paling HOT kt Malaysia sekarang..
2 ALAM..
bukan main ramai lagi yang mengkritik..
siapa yang dah tengok angkat tangan..oke aku da nampak..DDR sekarang meletop gilew..memang superb..kalah artis Holywood

CENDAWAN??

ni ke yang di maksudkan dengan rambut cendawan?


Haha..siapa yang teringin nak buat rambut macam ni..pergi la jumpa barber korang..rambut cendawan satu!!haha..
aku nk kritik pun xboleh sebab aku tak tengok lagi cerita ni..tapi 80% cakap cerita ni tak best..baru masuk panggung 30 minit da keluar..apakah itu?



video yang sangat kreatif..siap dengan subtitle sekali.biasanya kita dapat tengok video ni dalam iklan iphone,microsoft..tapi sekarang versi DDR..Haha..Hope korang enjoy layan video nie


p/s:perasan tak rambut si hitler ni dengan DDR macam sama??
bukan nak condemn tapi kenyataan..jangan terlalu ANGKUH dan CAKAP BESAR..

Gurauan Maut

kowg rse cte ny??: 






gurau-gurau jugak..jangan sampai jadi mcm nie..
karang korang jugak yang frust menonggeng..
tapi memang bangang la kan..haha..
tak pasal-pasal je lari ketakutan sampai kena langgar ngn kereta..
you!!kalau i buat you macam tu boleh tak??hehhe
oke da taw jawapan dari you..
so tak payah lah bersusah payah nak membebel panjang-panjang macam lori trelar..

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

kowg rse cte ny??: 
Hari nie semua umat islam di dunia menyambut Hari Raya Aidil Adha/Hari Raya Qurban..
Bahang perayaan nie lebih terasa bagi
umat2 islam yang menunaikan fardu Haji di Mekah..
Sembelih lembu,kambing, ngn unta..
Ayam seronok la sbb dia xkena..
tapi....... ayam2 kt Malaysia nie..
Kaw jgn nk bangga sangat larh..
Jgn engt kaw xkena..kaw pon kena gk taw...buat masak merah..fuhh..sedap!..
Nie ang buat aq xsabar nk balik kampung..
So dikesempatan nie Lobak nk ucapkan
Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha
kepada semua umat Islam dan rakan2 blogger
"Berkorbanlah untuk apa2 sahaja bentuk pengorbanan yg kita lakukan sekalipun..
Berkorban ke jalan yg di redhai ALLAH..Jangan plak kita berkorban kerana perkara2 yang menjurus kepada kemungkaran ALLAH..
PENGORBANAN ITU JIHAD.."

اَللّهُ اَكْبَرُ، اَللّهُ اَكْبَرُ، اَللّهُ اَكْبَرُ، لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ اَللّهُ اَكْبَرُ، اَللّهُ اَكْبَرُ، وَلِلّهِ الْحَمْدِ

Related Posts with Thumbnails