MSN Onion Emoticon belog nie just jadi tempat aku curahkan perasaan dan berkongsi cerita tentang kehidupan
di dunia yg serba serbi moden..
hanya bermula dengan meniarap,merangkak,bertatih,dan kini aku mula berjalan perlahan2..misi adalah berlari selaju yang mungkin setaraf blogger2 yg lain...Onion Icons
pandangan dan kritikan di alu-alukan di mana2 post..n lastly tanx coz sudi bace belog yg xseberapa nie..MySpace

.:tEmAn:.

Saturday, December 10, 2011

Jangan Terlalu Paranoid

kowg rse cte ny??: 

Freemason
Dalam otak korang semua mesti fikir yahudi,dajal,ajaran sesat,tiga segi,mata satu,israel,akhir zaman.Jangan terlalu paranoid sangat pasal freemason ni,nanti semua benda kat dunia ni korang nak kaitkan dengan freemason
hari tu kes tudung Yuna dengan Hana Tajima.Ramai yang keluarkan entri pasal tudung tu mirip sister kat gereja sebab lilit-lilit bagai.tapi ustaz cakap tu sah.

Sekarang ni tengah sibuk pasal rantai,cincin,baju burung hantu yang tengah hot kat pasar-pasar.
Korang nampak ramai yang pakai kan?Ada yang kaitkan dengan Freemason.
Diorang pakai bukannya diorang taksub dengan burung hantu tu ataupon freemason.
Sepatutnya sebab korang tak boleh pakai barang-barang macam tu sebab menyerupai benda hidup bukan sebab menyerupai freemason ke hape ke.
habis tu macam mana pulak dengan anak patung,kucing,naga,singa harimau,ikan semua tu yang korang simpan.bukan ke semua tu menyerupai benda hidup.


Kalau haram kenapa owl nie tak tergolong dengan babi & anjing.
Its just a bird oke.
Dia tak haram pon,manusia yang pilih & jadikan dia sebagai lambang freemason.
kalau kita kata owl tu haram sebab yahudi buat.kenapa kita still lagi guna facebook ngn twitter kan yahudi punya.kenapa kita still makan kat mcd,pizza,kfc?kata nak boikot tapi still guna lagi.jangan terlalu mudah untuk jatuhkan hukum haram terhadap sesuatu benda.jangan main-main dengan hukum Allah.
Aku rasa bergantung kepada niat individu tu sendiri nak pakai untuk perhiasan ke pemujaan.

Bukan rantai ni je,98% benda dalam dunia ni diorang yang wujudkan.Ramai cakap blogspot ni yahudi yang buat.tapi tak semestinya Evan William tu yahudi.ntah2 dia kristian ke hindu ke.
Jangan a semua benda nak di kaitkan dengan Freemason.
Kat blog ni pon kita boleh sebarkan dakwah or ape-ape maklumat tentang islam.
Kalau nak di kaitkan dengan buatan Yahudi,majoriti yang ade kat Malaysia ni yahudi buat kan?
Coke,pepsi,mcd,kfc,starbuck,internet,komputer,google,apple semua diorang yang buat.tapi kita guna gak internet,blogspot,facebook,twitter yang diorang buat bukan untuk keburukan tapi sebaliknya.Kita guna untuk berdakwah & jatuhkan mereka.pelik bila tengok orang melayu sekarang,semua benda nak kaitkan dengan freemason.dah kemaruk sangat dengan freemason.sana sini freemason.
kamon la geng,bukan aku nak berpihak pada freemason laknat tu.
Tak semua benda kita bole kaitkan dengan freemason.

Maybe burung hantu tu ade maksud tersendiri kan?Macam mana kalau burung tu langsung tak ade kena mengena dgn freemason.kan kita dah di kira menfitnah.Freemason tak sembah owl.
Sape nak pakai owl tu pakai je la,yang penting niat korang.bukan untuk memuja.
Orang sekarang suke sangat buat sunnah sendiri.macam sebelum ni banyak post pasal 11/11/11.Pasal kelahiran anak setan lah.Ade ke dalam Al Quran terangkan semua tu?Tak de kan?Ni semua propaganda yahudi.

Kalau korang tengok lambang kumpulan search.Korang mesti cakap ade unsur-unsur lambang freemason.Tapi tu semua kan kebetulan.
Kalau pemikiran kita memang dah terlalu paranoi sangat sengat sesuatu,nasi lemak bungkus 3 segi dengan jangka lukis yang bentuk 3 segi pun korang boleh kata illuminati.
Duit kertas yang ada nampak segi 3 pun korang boleh cakap freemason.Lepas tu cakap nie semua konspirasi yahudi.

Kesimpulannye,check dulu betul ke tak.
Jangan nak kaitkan benda-benda nie dengan freemason.
Kalau semua benda dah jadi freemason,baju yang kita pakai pun macam freemason.
Lepas nie korang jangan terkejut pulak kalau ade artikal cakap baju kurung & baju melayu dan lain2 adalah freemason.
Back to basic oke
Tak payah nak kecoh-kecoh pasal freemason la,yahudi la,itu la,ini la.
Percaya Pada Allah.
:)

1 comment:

.:MrS cHerRy:. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts with Thumbnails